MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Meer aandacht in Kapelle voor Franse gevallenen’

03 januari 2013 | in Maatschappij | Reageer

De gemeente Kapelle gaat bij de jaarlijkse herdenking van de Franse en Marokkaanse soldaten die sneuvelden in WOII meer nadruk leggen op de Franse gevallenen en minder op de Marokkaanse. Dat liet burgemeester Anton Stapelkamp weten in zijn nieuwjaarstoespraak, meldt OmroepZeeland.nl.

Op de Franse Militaire Begraafplaats in het dorp liggen ruim 200 Franse en 20 Marokkaanse soldaten begraven. Afgelopen jaren kwamen steeds meer Marokkanen uit andere Nederlandse steden naar de herdenking op 16 mei. De burgemeester wil de balans herstellen en meer aandacht besteden aan de Franse gevallenen.

Met culturele activiteiten in samenwerking met de Franse zustergemeente van Kapelle en een tentoonstelling moet er meer balans komen in de herdenking, vindt burgemeester Anton Stapelkamp. Ook wil hij president Francois Hollande van Frankrijk uitnodigen bij de officiële plechtigheid. (Bron/ lees verder: OmroepZeeland.nl)

Plaats je reactie