MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko introduceert wet tegen gevaarlijke honden

04 januari 2013 | in Marokko | Reageer

In Marokko is een nieuwe wet in werking getreden met betrekking tot gevaarlijke honden en hun baasjes. Door de nieuwe wet kunnen hondeneigenaren van bijtgrage en ‘gevaarlijke’ honden veroordeeld worden tot wel vijf jaar gevangenis en boetes tot wel 50.000 dirham (ongeveer 4.500 euro).

De wet is woensdag unaniem goedgekeurd door een parlementaire commissie. Het wordt de eerste wetgeving van Marokko die gericht is op de aanpak van het probleem.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Mohand Laenser is de nieuwe wet vooral gericht op “het beschermen van mensen tegen het gevaar van honden”.

Bijtincidenten met honden vormen een maatschappelijk probleem. In Marokko worden jaarlijks meer dan 50.000 bijtincidenten met honden geregistreerd. (Bron/ lees verder: Naharnet.com)

Plaats je reactie