MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko zoekt investeerders voor zonne-energie project in Ouarzazate

16 januari 2013 | in Economie | Reageer

ambitieuze programma voor zonne-energiecentralesMarokko is opzoek naar investeerders om tegen het einde van dit jaar een start te maken met de tweede fase van haar zonne-energie project in Ouarzazate. Dat heeft de Marokkaanse minister van Mijnbouw en Energie Fouad Douiri gezegd op een conferentie in Abu Dhabi, meldt Businessweek.com.

Fouad Douiri zei dat het project zo’n 300 megawatt tot 340 megawatt zal produceren zodra het voltooid is.
De eerste fase van het project wordt gebouwd door ACWA Power International, een Saoedisch-Spaans ontwikkelaar.

Het project maakt deel uit van de ambities van het koninkrijk om rond het jaar 2020 tot wel 2 gigawatt aan elektriciteit uit zonne-energie te genereren. Het land investeert hierin maar liefst $ 9 miljard. (Bron/ lees verder: Businessweek.com)

Plaats je reactie