MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tanger Med boekt groot verlies in 2012

25 januari 2013 | in Marokko | Reageer

Tanger MedDe Marokkaanse goederenhaven Tanger Med heeft in 2012 ongeveer 1,8 miljoen containers behandeld. Dat is een terugval van 13% tegenover het jaar 2011. Zo blijkt uit voorlopige cijfers volgens DeLloyd.be.

Het verlies wijdt het Marokkaanse overheidsagentschap TMSA aan de terugval in de transporten tussen Azië en Europa, maar vooral aan de sociale onrust (tijdens de Arabische lente) die terminal 2 trof gedurende meerdere maanden.

TMSA heeft laten weten dat het in ieder geval dit jaar de draad van de ontwikkeling van Tanger Med II weer zal oppakken. De Marokkaanse overheid heeft een investeringsplan voor de havens goedgekeurd. (Bron/ lees verder: DeLloyd.be)

Plaats je reactie