MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

24 Saharaanse activisten veroordeeld voor dood Marokkaanse soldaten

18 februari 2013 | in Maatschappij | 1 Reactie

Protesten in de Westelijke SaharaEen Marokkaanse militaire rechtbank heeft 24 Saharaanse activisten veroordeeld voor hun rol in de dood van 11 Marokkaanse soldaten in 2010. Negen van de 24 verdachten kregen levenslang te horen. Dat meldt Aljazeera.net.

Voor het “vermoorden van leden van de veiligheidstroepen, medeplichtigheid aan moord en het creëren van een criminele groep”, kregen vier verdachten 30 jaar gevangenisstraf te horen. Acht verdachten kregen 25 jaar celstraf, twee kregen 20 jaar celstraf en twee anderen werden vrijgelaten.

In oktober 2010 gingen duizenden Saharanen een protestkamp opzetten buiten de stad Laayoune en eisten ze werk en huisvesting. Op 8 november grepen de veiligheidstroepen in en werden ze opgewacht door gewapende activisten. Twee Saharanen kwamen om bij de gevechten. (Bron/lees verder: Aljazeera.net)

Er is 1 reactie

  1. peter = de naam
    18 februari 2013 om 07:02 uur.

    Deze dappere verzetsstrijders verdienen onze steun. Vrij West Sahara. Vrijspraak voor hun !!

Plaats je reactie