MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Amerikaanse mariniers naar Marokko voor “African Lion”

24 februari 2013 | in Marokko | Reageer

Militaire oefening in MarokkoIn april zullen 1400 Amerikaanse mariniers naar Marokko afreizen voor een militaire oefening, waaraan 900 Marokkaanse soldaten zullen deelnemen. De militaire oefening wordt gehouden in het kader van een op 30 januari ondertekend overeenkomst in Agadir. De oefening, genaamd de “Afrikaanse koning” (African Lion) wordt gehouden aan de Atlantische kust in Agadir.

Voor de oefening zullen de landen meer dan 200 militaire voertuigen en allerlei wapens en uitrusting overbrengen naar Agadir. Voor de oefening worden ook langeafstandsraketten worden gebruikt die hun doelen op meer dan 60 kilometer afstand nauwkeurig kunnen raken.

Een militaire woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Marokko zei dat ook andere landen in de regio zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de oefening, zodat de Afrikaanse Leeuw een “echte multilaterale oefening” wordt. (Bron/ lees verder: Maghreb Daily en USMC persbericht)

Plaats je reactie