MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko en EU starten onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomst

04 maart 2013 | in Marokko | Reageer

De Marokkaanse premier Abdelilah BenkiraneMarokko en de Europese Unie hebben vrijdag, met het bezoek van EU-voorzitter Jose Manuel Barroso aan Marokko, een begin gemaakt met besprekingen die moeten leiden tot het sluiten van een vrijhandelsovereenkomst. Dat meldt de website Middle-east-online.com.

Zo’n deal “zal beiden een betere toegang tot elkaars markten geven en het ondernemingsklimaat verbeteren op een manier die het meer voorspelbaar en stabiel maakt,” zei Barroso na gesprekken met de Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane.

“Vandaag beginnen we de onderhandelingen over een overeenstemming om de procedures voor het verkrijgen van een visa voor bepaalde categorieën van personen, waaronder studenten, onderzoekers en zakenmannen en -vrouwen te verlichten,” zei de EU-voorzitter.

Volgens Barroso, die later ook koning Mohammed VI zou ontmoeten, heeft Marokko inde de afgelopen drie jaar meer dan 660 miljoen euro ontvangen van de EU in de vorm van steun. (Bron/ lees verder: Middle-east-online.com)

Plaats je reactie