MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko vaardigt fatwa uit tegen bekering Marokkanen

26 april 2013 | in Marokko | Reageer

Fatwa (korans)De islamitische Hoge Raad van Geleerden (CSO) in Marokko heeft onlangs een fatwa uitgevaardigd dat moslims de doodstraf moeten krijgen als ze de islam vaarwel zeggen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De fatwa, die dinsdag werd gepubliceerd in een Marokkaanse krant, zou echter nog wel goedgekeurd moeten worden voordat het van kracht wordt.

Het heeft in ieder geval geleidt tot angst bij religieuze minderheden als christenen. Zij vrezen voor het actief bekeren van moslims naar het chhristelijke geloof. Ook mensenrechtenorganisaties zijn niet gerust op de invoer van de fatwa. (Bron/ lees verder: Reformatorisch Dagblad)

Plaats je reactie