MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vier maanden cel voor Marokkaanse homo’s

22 mei 2013 | in Marokko | 1 Reactie

GevangenisEen rechtbank in het Marokkaanse Témara, nabij Rabat, heeft maandag twee jonge Marokkaanse mannen schuldig bevonden aan homoseksualiteit en onfatsoenlijk gedrag in het openbaar. Ze kregen beiden vier maanden celstraf opgelegd. Dat meldt Nieuws.nl.

De mannen zouden begin mei betrapt zijn in Témara terwijl ze seks hadden in een auto. De twee (20 en 28 jaar oud) ontkennen de aanklacht.

Artikel 489 van het Marokkaanse strafwetboek verbiedt elke seksuele handeling tussen twee personen van hetzelfde geslacht, met celstraffen van zes maanden tot drie jaar. (Bron/ lees verder: Nieuws.nl)

Er is 1 reactie

 1. mocro4life
  23 mei 2013 om 04:47 uur.

  Dank je wel Marokko voor alweer negatieve publiciteit.

  Marokko moet eens leren dat ondanks dat 98 procent van de bevolking moslim is er toch mensen rondlopen die andere dingen denkt. Niet het geloof maar respect en vrijheid horen aan de basis te staan van wetgeving.

  snap me niet verkeerd ben zelf ook moslim maar ik dring niemand wat op. Hier in NL willen we dat we worden gerespecteerd en geaccepteerd als moslims terwijl er in marokko alle anders denkende worden gediscrimineerd.

  Jammer maar waar. Voordat marokko eindelijk doorkrijgt hoe de wereld denkt zijn we 200 jaar verder.

Plaats je reactie