MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Nederlandse moslims zien Syrië-gangers als helden”

29 mei 2013 | in Maatschappij | Reageer

SyriëBijna driekwart van de moslims in Nederland typeert hun Nederlandse geloofsgenoten die naar Syrië vertrekken om te vechten als helden. Dat meldt het NCRV-programma Altijd Wat op basis van een onderzoek van Motivaction.

Voor het onderzoek werden vooral Marokkaanse en Turkse moslims ondervraagd.

Nederlandse moslims zijn volgens het onderzoek veel meer betrokken dan de autochtonen bij de burgeroorlog in Syrië, die tot dusver meer dan 70.000 slachtoffers heeft geëist. Marokkaanse Nederlanders zijn vooral geïnteresseerd vanwege de Arabische zaak. (Bron/ lees verder: NCRV-programma Altijd Wat en Omroep.nl)

Plaats je reactie