MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Man krijgt maar geen geboortedatum

01 juni 2013 | in Maatschappij | Reageer

rechtbankEen Marokkaanse man procedeert al jaren om een volledige geboortedatum te krijgen op zijn paspoort. Toch slaagt hij er maar niet in. Ook vrijdag niet. De Raad van State heeft geoordeeld dat de man het moet doen met het geboortedatum 0-0-1957.

Volgens Omroep Brabant heeft de man, die in de jaren ’70 vanuit Marokko naar Nederland kwam, geen volledige datum omdat het niet precies bekend is wanneer hij geboren is.

Zijn advocaat betoogde dat het een fundamenteel mensenrecht is om een geboortedatum te hebben, maar de rechter gaat daar niet in mee. (Bron/ lees verder: Omroep Brabant)

Plaats je reactie