MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Citrusexport Marokko verdrievoudigd naar 1,3 miljoen ton

18 juni 2013 | in Economie | Reageer

Marokkaanse export citrusMarokko is goed opweg om zijn citrusexport te verhogen naar 1,3 miljoen ton. Dat meldt AGF.nl. De verhoging zou een verdrievoudiging van de citrusexport van Marokko betekenen.

In de periode van 2009 tot 2012 was Marokko volgens cijfers van Eurostat de vierde grootste leverancier van citrus aan de EU.

Om de citrusexport verder op te voeren lanceerde Marokko een lange termijn plan in 2008. Het door de overheid gesteunde sectorontwikkelingsplan voorziet een uitbreiding van 33 procent van citrusteeltgebieden tot 122.000 hectare en een productiestijging van 1,2 miljoen ton tot 2,9 miljoen ton.

De EU vertegenwoordigt op dit moment 30 procent van de Marokkaanse citrusexport. Rusland is goed voor 50 procent. De rest gaat hoofdzakelijk naar de Verenigde Staten, Canada en Saoedi-Arabië. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie