MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stabiele schoolcarrière vergroot diplomakansen

24 juni 2013 | in Maatschappij | Reageer

SchoolScholieren van Marokkaanse afkomst hebben meer kans hun diploma te halen als zij niet tussentijds switchen van school. Dit is een van de resultaten van het promotieonderzoek van Liesbeth van Welie. Zij verdedigt haar proefschrift op woensdag 3 juli aan de Universiteit van Amsterdam.

In de studie naar schoolsucces in drie postcodegebieden in Amsterdam-West – in vergelijking met de rest van Amsterdam – keek Van Welie naar de status van leerlingen op het moment dat zij een middelbare school verlieten. Waren zij in het bezit van een diploma, op weg naar een andere school, of voortijdig schoolverlater?

Onder Marokkaanse leerlingen in Amsterdam-West met een havo- of vwo-diploma heeft 87% op één school gezeten. Van de leerlingen die hun derde school verlieten, haalde slechts 39% een diploma. (Bron/ lees verder: UVA.nl)

Plaats je reactie