MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gevangenen Guantanamo krijgen het tijdelijk iets makkelijker

11 juli 2013 | in Maatschappij | Reageer

GuantanamoTer gelegenheid van de ramadan worden meer gevangenen op Guantanamo overgeplaatst naar een gemeenschappelijk verblijf. Hongerstakende gevangenen komen voor de maatregel, die deel uitmaakt van de gebruikelijke coulance tijdens de islamitische vastenmaand, niet in aanmerking, meldt de Volkskrant.

In protest tegen hun overplaatsing naar eenzame eenmanscellen weigeren inmiddels 105 van de 166 gevangenen te eten.

Gevangenisartsen hebben bepaald dat tientallen hongerstakers zo veel gewicht hebben verloren dat hun via een sonde vloeibaar voedsel moet worden toegediend om te voorkomen dat ze overlijden. Tijdens de ramadan gebeurt dat alleen voor zonsopkomst en na zonsondergang, verklaarde het leger eerder. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

Om te protesteren tegen de dwangvoedingen, heeft de Amerikaanse rapper en acteur Mos Def dezelfde behandeling ondergaan: hij liet zich vastbinden, waarna er een buisje door zijn neus naar zijn maag werd gebracht:

Plaats je reactie