MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nacht zondag op maandag is Laylat-ul-Qadr

05 augustus 2013 | in Geloof | Reageer

laylatul-qadrVoor de vastende moslims is de nacht van zondag op maandag een hoogtepunt van de vastenmaand ramadan: de Laylat-ul-Qadr (‘De nacht van het besluit’). Moslims beschouwen dit als de meest waardevolle nacht van het jaar. Wanneer deze nacht valt, is volgens de overlevering niet helemaal duidelijk, maar veel moslims gaan ervan uit dat deze de 27ste nacht van de vastenmaand ramadan valt.

In deze nacht staan moslims stil bij de gebeurtenis dat 1403 jaren geleden de eerste koranverzen aan de Profeet Mohammed (vzmh) werden geopenbaard. De Koran stelt dat deze nacht beter is dan duizend maanden (97:3). Moslims zien deze nacht daarom als het ultieme moment om extra gebeden te verrichten en God en elkaar vergiffenis te vragen

Lees meer over deze nacht op NieuweMoskee.nl

Plaats je reactie