MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rabat in ‘Top travel destinations’ van CNN

22 augustus 2013 | in Toerisme | Reageer

kasteelRabat, de hoofdstad van Marokko, heeft een hoge notering gekregen in de ‘Top travel destinations for 2013’ van CNN. De stad met ongeveer 1,7 miljoen inwoners in het hele gebied, staat op de tweede plaats meldt de zender. Reizigers naar Marokko zouden de stad lang over het hoofd hebben gezien. Ze werden eerder verleid door de bedwelmende bezienswaardigheden en geluiden van Marrakech of de charme van het strand in Essaouira.

Dat zal veranderen in 2013 met name omdat de elegante stad in het noordwesten van het land vorig jaar is aangewezen als een ‘UNESCO World Heritage Site’ en staat op de lijst van werelderfgoed. Daarnaast trekken de Romeinse en middeleeuwse ruïnes van Chellah aan de rand van Rabat, maar ook de historische oude stad met de prachtige twaalfde-eeuwse Hassan moskee veel bezoekers. Evenals de pittoreske medina met uitzicht op de Atlantische Oceaan en de charmante Frans-gebouwde nieuwe stad met brede boulevards en mooie cafés.

Tot slot verbindt een glanzende nieuwe tramlijn de hoofdstad met haar zusterstad Sale, terwijl een nieuwe terminal van de luchthaven betekent dat de stad nu veel toegankelijker is geworden. Dat alles maakt Rabat in 2013 een belangrijke bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld aldus CNN.

Plaats je reactie