MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste ‘Marokkaanse school’ in België

30 augustus 2013 | in Maatschappij | 2 Reacties

SchoolVolgende maand opent in Antwerpen de eerste ‘Marokkaanse school’ de deuren. Initiatiefnemer Mohamed Chakkar heeft al zeventig inschrijvingen binnen. “Meer dan tachtig procent van hen zijn kinderen van Marokkaanse origine”, zegt de initiatiefnemer in lokale media.

In september gaat de school van start met drie kleuterklasjes en een eerste leerjaar. Twee autochtone Vlaamse juffen en eentje met Marokkaanse roots zijn aangenomen. Nederlands zal de voertaal zijn, maar ieders thuiscultuur en -taal wordt gerespecteerd.

Volgens Chakkar is een Marokkanenschool nodig omdat Vlaams onderwijs er niet in geslaagd is sociale ongelijkheid te verkleinen. (Bron/ lees verder: diverse Belgische media)

Er zijn 2 reacties

 1. Arkan SDG
  01 september 2013 om 05:51 uur.

  Dependance van de Rotterdamse Ibn Ghaldoun

 2. Nisa
  10 november 2013 om 07:54 uur.

  @ARKAN SDG

  Nog beter zelfs:) Het zijn weer Marokkanen je hoort het goed zo ver zijn turken niet he!!! wat een zieligerd ben je ook….

Plaats je reactie