MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dochters betrekken bij bevolkingsonderzoek allochtone vrouwen

06 september 2013 | in Gezondheid | Reageer

ZiekenhuisKun je Marokkaanse en Turkse moeders inlichten over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker via de dochters? Een aantal instellingen, waaronder het Universitair Medisch Centrum Rotterdam, doet hier onderzoek naar. Dat meldt Consumed.nl.

Turkse en Marokkaanse vrouwen nemen minder vaak deel aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker dan andere vrouwen. Dat heeft meerdere mogelijke oorzaken waaronder het feit dat ze de Nederlandse taal niet altijd goed spreken. Ook zijn ze vaak bang om behandeld te worden door een mannelijke arts.

Kennis- en adviescentrum Pharos is daarom samen met het Erasmus MC een onderzoek gestart. Jongeren van Turkse en Marokkaanse afkomst krijgen informatie over de bevolkingsstudie. Doel is dat zij die informatie weer delen met moeders, tantes en oma’s. (Bron/ lees verder: Consumed)

Plaats je reactie