MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ophef na arrestatie kussende tieners

07 oktober 2013 | in Marokko | Reageer

Kussend stel in MarokoIn Marokko zijn twee tieners opgepakt nadat ze een foto op Facebook hadden gezet waarop ze elkaar kussen. De jongen van 15 en zijn vriendinnetje van 14 zitten in de gevangenis en moeten volgende week voor de jeugdrechter verschijnen, samen met degene die de foto nam.

De aanhouding heeft voor veel ophef in Marokko geleid. Sympathisanten voeren actie door zichzelf zoenend te laten fotograferen. Op Facebook is een speciale steunpagina opgestart onder de titel “Kussen is geen misdaad“.

Op Twitter protesteren sympathisanten van de tieners met de hashtag #freeboussa. Sommigen delen daarbij ook hun eigen kusfoto’s.

Plaats je reactie