MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans-Nederlandse geweldpleger is zelf slachtoffer

14 oktober 2013 | in Maatschappij | 2 Reacties

marokkaanse jongerenMarokkaans-Nederlandse geweldsplegers hebben vaak als kind thuis te lijden gehad van fysiek geweld. Meer aandacht bij de overheid voor hun kwetsbaarheid en voor werk en een betere opleiding voor de ouders zouden geweld binnenshuis en later op straat kunnen voorkomen, schrijft Esmah Lahlah die onlangs promoveerde aan Universiteit Tilburg.

Veel Nederlandse gemeenten kampen al jaren met overlast en criminaliteit veroorzaakt door een aantal Marokkaans-Nederlandse jongens van de tweede (en derde) generatie. Dit leidt tot gevoelens van onbegrip, frustratie en onmacht bij zowel burgers als instanties. Deze jongens gedragen zich hinderlijk

Lees het gehele artikel op Sociale Vraagstukken.nl

Er zijn 2 reacties

 1. Nisa
  17 oktober 2013 om 01:00 uur.

  Nou daar geloof ik dus niets van. Je zou meer moeten denken dat dit soort tuig juist thuis in de watten worden gelegd door voornamelijk hun “moeder”. IPV fysiek geweld vanuit thuis slaat helemaal nergens op en klopt voor geen meter. Deze soort tuig leven in 2 verschillende culturen waardoor keuzes maken vaak een belemmering wordt voor ze. En raken hierdoor de draad kwijt. Tevens gaan ze om met gedemotiveerde die ze ook nog eens brainwashen en maken ze 9 van de 10 keer niks van hun leven. Willen niet werken, willen niet naar school, voelen zich als het ware gediscrimineerd en onzeker. Dat is mijn mening en uitleg. En zij als marokkaanse die dit soort onderzoeken doed, moet dat ook wel weten vind ik ipv een domme stomme zogezegde onderzoek waaruit volgens haar blijkt dat ze altijd met fysiek geweld te maken hebben. Deze jongens moeten niks anders dan een schop onder hun reet krijgen en denken aan een toekomstperspectief ipv luieren en klagen, terwijl hun moeder thuis het eten voor ze op tafel legt, en ze in de watten legt. verwende nesten zijn het die nooit iets willen uitvoeren aangezien alles voor ze wordt gedaan thuis, en thuis kunnen ze andere niet lastigvallen, dus dan doen ze het maar op straat. Waardoor andere gaan denken wat is er mis met dit soort tuig. Dit soort tuig praat elkaar negatief in, en demotieveren elkaar, en denken niet anders dan negatief. En zoeken dus heil en steun bij elkaar en vormen daarom groepjes die in straten hangen en andere mensen gaan zieken. Dus jou soort onderzoeken kloppen helemaal niet.Wat fysiek geweld, omdat marokkanen tempramentvol zijn wat altijd als bedreiging overkomt bij nederlanders!! daarom zeker!! doe toch niet zo zielig en voer je onderzoeken dan ook echt uit, of ben je ook zo een luie marokkaan die maar wat roept om te laten zien of jij je actie uitgevoerd hebt!! Jou visie en beeldvorming is zo wit zwart, niet de onderzoeken die je zogezegd heb gedaan en op wat baseer jij je soort onderzoeken nou uit.

 2. Nisa
  14 november 2013 om 05:02 uur.

  Zij is een luie marokkaan die haar geld makkelijk wil verdienen. Wil je zeggen dat je marokkaanse ouders geintervieuwd heb en die hebben gezegd dat ze hun kinderen zwaar mishandeld hebben. hahaha laat me aub niet lachen want je bent echt lachwekkend met jou soort onderzoeken. Get a life. Iedereen weet wat dit soort jongens bezielt. Ze lopen tegen 2 verschillende culturen aan. Thuis een cultuur meegekregen en buiten een ander cultuur. De keuzes die ze moeten maken is moeilijk voor dit soort jongens. Vaak zijn het ook geen geschoolde jongens en hebben meestal een wit/ zwarte mening. Terwijl er ook kleuren zoals groen, blauw, paars, en altijd uitzonderingen bestaan. Snap jij niet dat het moeilijk is voor deze jongens. De vrouwen hebben daar minder last van, en weten vaak wel hun keuze te maken maar de jongens hebben daar meer moeite mee.

  Anderzijds worden ze gestimulleerd door andere om zo bekrompen te denken anders horen ze er niet bij. Dus ze doen stoer bij dit soort jongens om erbij te horen.

  Ik geloof echt niet dat het fysiek geweld is waarmee al deze jongeren worden opgegroeid. Daar geloof ik niks van. Er bestaan bijna geen marokkaanse ouders die hun kinderen fysiek neerhalen, terwijl marokkanen in het algemeen een beschermde volksoort is vooral in de families onder elkaar. Dat zie je ook als een jongen geslagen wordt door een buitenstaande voordat je het weet komt zijn broer erop af of vader. Jij als Marokkaanse die dit soort onzin loopt te uiten en de marokkanen in zwart daglicht zet moet je schamen!!

  Jou soort hebben blijkbaar zodanig een hekel aan je eigen volksoort en voelt je blijkbaar een Nederlander of wilt erbij horen dus dan maar bull shit uitten op je eigen volksoort. Ik schaam mij meer voor meiden zoals jou. Wat denk je te krijgen van de nederlandser heb je nou ze3ma de lotto gewonnen of zo. Ik durf te wedden dat je een luie marokkaanse bent die onzin loopt uit te kramen..want jou soort onderzoeken slaan nergens op!!

Plaats je reactie