MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

OM gaat in hoger beroep in zaak Haagse imam

20 november 2013 | in Maatschappij | 2 Reacties

rechtbankHet Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld in een zaak waarbij een Haagse imam ervan wordt verdacht illegale huwelijken te hebben gesloten in een moskee. Dat meldt het OM. Als er geen burgerlijk huwelijk is gesloten, is dat bij wet verboden.

De man verrichtte deze handelingen in de periode van juli 2011 tot en met december 2011. Het bestuur van de moskee deed aangifte.

Begin deze maand veroordeelde de rechtbank de imam tot een voorwaardelijke geldboete van 750 euro. Het OM gaat hiermee niet akkoord en heeft daarom besloten in hoger beroep te gaan. (Bron/ lees verder: het OM)

Er zijn 2 reacties

 1. Nisa
  25 november 2013 om 10:48 uur.

  waar is het bewijs van iemand illigaal huwelijken dan..En dat is niet mogelijk want je kan volgens de Marokkaanse wet niet iemand het huwen voor iemand een Nederlandse huwelijkcontract is aangegaan.

  Hij kan alleen een vers uit de Koran hebben gelezen om iemand 3ala sounnettie li allahie oua rasoulih te “zogezegd te huwen”. Daarbij is daar geen huwelijksacte voor getekend. Dus iemand huwen op grond van wat woorden van Allah, en daar heb je geen huwelijks contract voor nodig.

 2. Nisa
  25 november 2013 om 10:52 uur.

  hij bemiddeld alleen mensen die een relatie is aangegaan of kinderen hebben gemaakt zonder een huwelijksacte. Dus huwen is in deze een groot woord en beschuldiging aan deze imam. Je kan nergens in Nederland iemand “wettelijk huwen”, dat is niet toegestaan nergens niet. Dus illigaal kan het zowiezo niet zijn. Daarvoor moet je zelf aanwezig zijn en dat kan alleen in Marokko gedaan worden. En daarvoor heb je een vrijgezellenacte nodig die uit Marokko moet komen dat lijkt me verre in deze.

Plaats je reactie