MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Westelijke Sahara, een vergeten tragedie

01 december 2013 | in Marokko | 1 Reactie

Een weg naar de Westelijke SaharaIn de Westelijke Sahara, niet ver ten oosten van de ‘muur’ die het grondgebied verdeelt, werden massagraven ontdekt. Journalist Gabrielle Lefèvre bezocht het gebied en maakte deze reportage over, wat zij noemt, ‘de repressie in de laatste Afrikaanse kolonie’.

Ze heten Bachir Salma Daf en Sidi Salec Salma, twee jongens van ongeveer 14 jaar oud. Ze waren samen met hun vaders en nog andere nomaden zoals zij op zoek naar eten en water voor hun kudde. Het was 12 februari 1976, in Fadret Leguiaa, in de regio Smara, nabij Amgala en Mehiris, in de Westelijke Sahara

Lees het gehele en interessante artiekl op de website DeWereldMorgen.be.

Er is 1 reactie

  1. Numidian
    06 mei 2014 om 01:12 uur.

    Divida et impera. Dat is hoe de hele wereld is.

Plaats je reactie