MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Geen Arabische naam voor plein”

02 december 2013 | in Maatschappij | 1 Reactie

SchotelsIn Borgerhout, een deelgemeente van Antwerpen, ziet het er niet meer naar uit dat een plein een arabische naam gaat krijgen. In het district, waar relatief veel niet-westerse allochtonen wonen, konden de inwoners tot donderdag een suggestie doen voor een nieuwe naam voor het gerenoveerde plein.

De drie genomineerde namen waren het Terloplein, zoals het al jaren officieus genoemd wordt, het Maria Rosseelsplein, naar een gewezen journaliste en schrijfster die in de buurt geboren is, en het al-Khattabiplein, verwijzend naar een vrijheidsstrijder die in 1921 in het Marokkaanse Rif-gebergte het koloniale Spanje verdreef.

Bewoners konden tot zondagmiddag 15 uur stemmen via www.samenborgerhout.be. Met 475 voorkeurstemmen haalde ‘Terloplein’ het van de gecontesteerde suggestie voor ‘Al-Khattabiplein’, dat uiteindelijk 393 stemmen kreeg. Het gemeentebestuur zal de knoop doorhakken. (Bron/ lees verder: VTM.be)

Er is 1 reactie

  1. Nisa
    03 december 2013 om 10:36 uur.

    BULLSHIT!!!

    Plein heet in het arabisch SAHAH..en je spreek het uit als saha..Dus wat lullen jullie nou. In Borgerhout wonen voornamelijk alleen maar berbers volk uit Marokko. Veel weten blijkbaar niet dat het woord gewoon bestaat! Hoe dom ben je dan als Marokkaan om dat niet te weten. En de belgen zijn nog dommer dan ze in eerste instantie lijken.

Plaats je reactie