MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse man het vaakst depressief

20 december 2013 | in Maatschappij | 1 Reactie

SchotelsVan alle Nederlanders hebben mannen van Marokkaanse en vrouwen van Turkse afkomst het vaakst last van somberheid en depressie. Respectievelijk 21 en 26 procent van hen kampt met deze klachten, tegenover 10 procent in de algemene bevolking.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS verklaren factoren als werkloosheid en opleidingsniveau maar ten dele de verschillen tussen autochtone en allochtone patiënten. Ook na correctie voor deze verschillen blijft het aandeel personen met depressieve klachten relatief hoog bij Marokkaanse mannen en Turkse vrouwen. (Bron/ lees verder: BlikOpNieuws)

Er is 1 reactie

  1. NISA
    20 december 2013 om 07:35 uur.

    Dat komt denk ik omdat Marokkaanse vrouwen er vaak vandoor gaan met turkse mannen. De turkse vrouwen zijn daarom zwaar beledigd en hekelen Marokkaanse vrouwen zien ze als een zware bedreiging omdat Marokkaanse vrouwen geliefd zijn bij elk volksoort voornamelijk turkse mannen. De Marokkaanse mannen raken hierdoor depressief omdat hun zussen dan een soort schande in de familie zijn en als het ware aan gezichtsverlies lijden, daar hebben de Marokkaanse mannen dan weer meer last zoals de turkse vrouwen en ook last van hebben dat hun mannen schijt aan ze hebben en er toch voor kiezen om met een marokkaanse vrouw er van door te gaan. Zou het daar aan liggen denk je. ik denk wel dat er zoiets speelt. Misschien moeten de Marokkaanse depresieve mannen zich maar binden met de turkse depressieve vrouwen dan is het probleem opgelost toch:)

Plaats je reactie