MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Inzameling winterkleding voor slachtoffers hevige kou Marokko

23 december 2013 | in Maatschappij | 1 Reactie

Arme kinderen in MarokkoBij het centrale inzamelpunt in Ede en 36 andere punten in Nederland startte zaterdag 21 december een inzamelactie van winterkleding die al worden uitgedeeld in het Atlas- en Rifgebergte in Marokko. Iedereen die winterkleding nieuw of bijna nieuw heeft en wil doneren, kan deelnemen en daarmee de lokale bevolking in Marokko steunen.

Gehele dorpen in het midden Atlas gebied en in het noorden van Marokko zijn afgesloten door hevige sneeuwval. De doorgaans arme bevolking in de gebergtes heeft een groot tekort aan winterkleding, wintergoederen en dekens om zich tegen de kou te weren. Afgelopen jaar heeft de winter ruim 20 slachtoffers geëist.

De winterkleding die mag worden ingeleverd is nieuw en nog in zeer goede staat. In het centrale inzamelpunt kunnen deelnemers het volgende inleveren; Jassen, warme kleding en thermo onderkleding, schoenen/laarzen, dekens, kruiken, sjaals/mutsen/handschoenen et cetera.

Het initiatief is opgezet door een netwerk van vrijwilligers in heel Nederland in samenwerking met Stichting Wish2Care.

De winterkleding kan tot en met 29 december worden afgeleverd aan de Van der Hagenstraat 62 in Ede.

Donateurs kunnen dit project steunen door een gift :

Stichting Wish2Care
Giro: 6134458
Omschrijving: We Care For Morocco
Stichting Wish2Care KVK 58641963 Tel. 06-36143669

Er is 1 reactie

  1. c
    08 juni 2015 om 06:53 uur.

    Heb veel kleding vooral voor de winter ingezameld of jullie het kunnen ophalen gaat niet lukken om te brengen

Plaats je reactie