MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minstens 34 vrouwen achtergelaten in Marokko

11 januari 2014 | in Maatschappij | Reageer

Tussen april 2012 en de eerste week van 2014 zijn in totaal zeker 34 vrouwen achtergelaten in Marokko. Onder hen zijn twee minderjarige meisjes. Dat blijkt, volgens het PZC, uit cijfers van Steunpunt Remigranten Marokko in Berkane.

Ruim de helft van de achtergelaten vrouwen is nog in Marokko en kan nog niet naar Nederland terugkeren. Hun procedure loopt nog of moet nog worden gestart.

Als het huwelijk strandt worden veel vrouwen achtergelaten in Marokko. Ook onhandelbare dochters die zich te westers gedragen zijn vaak het slachtoffer. Het is niet duidelijk of de 34 vrouwen maar het topje van de ijsberg zijn. (Bron/ lees verder: het PZC)

Plaats je reactie