MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vrouw krijgt maar helt pensioen na polygamie man

12 januari 2014 | in Maatschappij | Reageer

Vrouwen in MarokkoDe dienst Pensioenen in België heeft het weduwenpensioen van een vrouw gehalveerd omdat haar overleden man een tweede keer getrouwd was in Marokko.

De dochter van de vrouw uit Brussel merkte dat het weduwenpensioen van haar moeder gehalveerd werd. Volgens de dienst Pensioenen gebeurde dat omdat de man voor zijn dood naar Marokko teruggekeerd was en daar getrouwd was met een tweede vrouw.

Omdat de man op een wettige manier hertrouwd is, heeft de dienst besloten het weduwenpensioen te verdelen tussen de twee vrouwen. Op dit besluit is in België kritiek gekomen omdat het land zo polygamie zou steunen. (Bron/ lees verder: Belgische media)

Plaats je reactie