MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘EU moet partnerschap aangaan met Marokko voor fosfaat’

23 januari 2014 | in Economie | 1 Reactie

De fosfaatmijn van Merah Lahrach in Marokko.De Europese Unie moet veel meer eiwitrijke gewassen zelf gaan telen en meer strategische partnerschappen aangaan met andere landen om de aanvoer van meststoffen veilig te stellen. Dat staat te lezen in een Nederlands advies aan de Europese Commissie.

De grote afhankelijkheid van onder andere fosfaat (dat verwerkt wordt in kunstmest) maakt de voedelzekerheid in de EU kwetsbaar.

Europa kan de invoer wel betalen, het werkelijke probleem is de leveringszekerheid, zo staat te lezen in het advies. Daarom adviseert het de EU om strategische partnerschappen aan te gaan met bijvoorbeeld Marokko, het land met veruit de grootste fosfaatreserves op de wereldmarkt. (Bron/ lees verder: MO.be)

Er is 1 reactie

  1. peter = de naam
    24 januari 2014 om 01:50 uur.

    De fosfaat die door Marokko gestolen word van de West Saharaanse bevolking.

Plaats je reactie