MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko schrapt omstreden verkrachtingswet

24 januari 2014 | in Marokko | Reageer

Hamida (2e van links), de zus van Amina Al Filali die zelfmoord pleegde nadat ze werd gedwongen om haar verkrachter te trouwenHet Marokkaanse parlement heeft woensdagavond een omstreden artikel unaniem uit het strafwetboek verwijderd. Het artikel 475 stelde dat daders van verkrachting van minderjarige meisjes hun straf te ontlopen als ze met hun slachtoffer trouwden. Dit gebeurt bijna 2 jaar na een geruchtmakende zaak.

Op 10 maart 2012 pleegde de jonge Amina Filali zelfmoord, nadat ze gedwongen werd met haar verkrachter te trouwen. De zaak zorgde voor een schok in het koninkrijk. In de hoofdstad Rabat en verschillende andere steden kwamen vele duizenden mensen op straat om tegen de wet te demonstreren.

De ngo AVAAZ had een petitie met 1 miljoen handtekeningen verzameld en aan het parlement afgegeven om de zaak snel te laten beslissen. Volgens cijfers van de minister van Familiezaken, van eind 2012, waren zes miljoen vrouwen slachtoffer van geweldplegingen, waarvan meer dan de helft in het echtelijk kader. (Bron/ lees verder: diverse media)

Plaats je reactie