MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ilias zian is initiafnemer eerste Marokkaanse gayboot

11 maart 2014 | in Maatschappij | Reageer

Gay Prime in AmsterdamDe eerste Marokkaanse boot doet dit jaar mee met de Gay Pride in Amsterdam. Initiatiefnemer is de 25-jarige Marokkaanse Nederlander en museoloog Ilias Zian. De website Vice.com heeft de Marokkaan hierover gesproken.

VICE: Een Marokkaanse boot, hoe komt dat zo?
Ilias Zian: Het idee ontstond eigenlijk door de Turkse boot, die twee jaar geleden voor het eerst meedeed aan de Gay Pride. Ik stond daar toen op en ik vond het zo mooi hoe trots alle Turkse Nederlanders op hun afkomst en hun seksualiteit waren. Met vlag en al. Ik dacht: waarom niet ook een Marokkaanse boot? Ik zie steeds meer Marokkaanse homo’s in de stad

Lees het gehele interview op Vice.com.

Plaats je reactie