MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kom in actie voor gefolterde Ali Aarrass

09 juni 2014 | in Marokko | Reageer

Ali AarrassDe rechten van Ali Aarrass, een Belgische Marokkaan die in december 2010 door Spanje werd uitgeleverd aan Marokko na beschuldigingen van terrorisme, worden lange tijd geschonden. Daarvoor waarschuwen het VN Mensenrechtencomité en Amnesty International.

Zo werd hij gefolterd, werd hij incommunicado vastgehouden en kreeg geen eerlijk proces, meldt Amnesty International. Zijn bekentenis werd volgens Amnesty verkregen door foltering en mishandeling.

Amnesty begint daarom een actie om de Marokkaan vrij te krijgen. De organiatie roept alle mensen op om een brief te sturen naar de Marokkaanse autoriteiten.

Download hier de voorbeeldbrief.

Zie de website van Amnesty International voor meer informatie.

Plaats je reactie