MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse premier wekt irritatie met ‘hypocriete’ uitlatingen

23 juni 2014 | in Marokko | Reageer

Abdelilah BenkiraneIn Marokko is opschudding ontstaan over uitlatingen van premier Abdelilah Benkirane. In het parlement verkondigde hij dat vrouwen eigenlijk niet horen te werken, terwijl zijn vrouw wel werkt.

“De vrouw hoort thuis in de huishouding, niet op de werkvloer”, zei de Marokkaanse premier.

Volgens Morocco World News wekte hij hiermee de diepe verontwaardiging van een aantal politici. Politicus Hamid Chabat vond deze opmerkingen tamelijk hypocriet. “Hoe kan het hoofd van de regering beweren dat vrouwen thuis moeten blijven terwijl zijn eigen echtgenote werkzaam is op een privé-school?”

Plaats je reactie