MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Productaanbod Nederlandse supermarkten niet gericht op allochtonen

24 juni 2014 | in Economie | Reageer

Marokkaanseetnische winkelNederland kent een grote dichtheid van supermarkten. Volgens een publicatie van het CBS wonen we gemiddeld 900 meter van de dichtstbijzijnde supermarkt. In de grote steden is die afstand vaak nog korter. Toch bestaan er relatief ook veel etnische winkels.

Volgens Ahmed Ait Moha, senior research consultant van onderzoeksbureau Motivaction, zijn daarbij twee aspecten in het geding: het productaanbod en marketing.

Ondanks de veranderende samenleving blijven supermarktformules onbewogen vastzitten aan hun traditionele koers. Turken en Marokkanen kopen de helft van de boodschappen buiten de supermarkt om. Bij Surinamers is dat percentage 25% en bij Polen zelfs 75%. Alles bij elkaar opgeteld vertegenwoordigen die aankopen een miljoenenmarkt.

Volgens Ait Moha is het productaanbod in de Nederlandse super te beperkt en sluiten de producten niet aan bij de behoefte. De onderzoeker verbaast zich erover dat supermarkten in grote steden zo weining rekening houden met doelgroepen om hen heen.

Lees het gehele interview op de website Shoppermarketingupdate.nl.

Plaats je reactie