MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ahmed Marcouch wilde zelf op jihad gaan

13 juli 2014 | in Maatschappij | Reageer

Ahmed MarcouchTweede kamerlid Ahmed Marcouch heeft als puber mee willen vechten in Afghanistan. Dat zegt hij vandaag in een interview met dagbladTrouw.

Marcouch liep in de jaren tachtig in kleren van de radicale islamitische beweging Moedjahedien Khalq, en samen met andere jongeren zou hij opzwepende video’s van moslistrijders hebben gekeken.

Volgens hem is radicalisering iets van alle pubers. Hij herkent zich dan ook wel in de jongeren die nu in Syrië gaan vechten. Hij vindt dat de moslimgemeenschap dit zelf meer moet tegengaan. (Bron/ lees verder: Trouw)

Plaats je reactie