MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen metro maar tram voor Casablanca

18 juli 2014 | in Economie | Reageer

MetroCasablanca, de economische hoofdstad van Marokko, is in het verleden begonnen met de bouw van een bovengrondse metrolijn (skytrain) om de knelpunten op de weg op te lossen. Een aantrekkelijk project dat tot nu toe 10 miljoen dirham heeft gekost.

Maar onverwacht trekken nu de autoriteiten de stekker eruit vanwege fors gestegen kosten.

In plaats van de aanleg van een 15 kilometer lange metrolijn, gaat de stad nu werken aan een 80 km lange tramlijn. Daarnaast gaat de stad aparte wegen aanleggen speciaal voor bussen, naar het voorbeeld van Agadir, zodat de bussen niet onnodig in de file staan. (Bron/ lees verder: LeFigaro.fr)

Plaats je reactie