MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Abdelkrim El Khattabi: grote held en verzetsstrijder

22 juli 2014 | in Marokko | Reageer

Abelkrim El KhattabiDe media hebben het over fanatieke kaliefaten. Ondertussen krijgen Belgen en Nederlanders van Marrokaanse origine uit het Rif geen aandacht voor hun held en vrijheidsstrijder Abelkrim El Khattabi, die reeds in 1920 streed voor democratie, maar werd gefnuikt door koloniale hebzucht. Auteur M’hamed El Abdouni schreef een boek over een man, die zijn tijd ver vooruit was.

Op 21 juli 1921, exact 93 jaar geleden verwierf Abdelkrim El Khattabi (1882-1963) wereldfaam, omdat onder zijn leiding het koloniale Spaanse leger een gevoelige klap te verduren kreeg. In de hitte van de Riffijnse [1] zomer werd de slag uitgevochten van Anoual, een gehucht in de Riffijnse bergen, die zoals gezegd met een klinkende zege voor de Riffijnen werd beslecht

Lees het gehele en interessante artikel verder op DeWereldMorgen.be.

Plaats je reactie