MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Personeel islamitische winkel met dood bedreigd

15 januari 2015 | in Marokko | Reageer

MoslimaIn Nederland is in toenemende mate geweld en bedreigingen gebruikt tegen moslims als reactie op de terreuraanslagen op de redactie van het omstreden blad Charlie Hebro.

Diverse moslima’s in heel Nederland hebben dit ondervonden en zijn vaak op straat zomaar aangevallen. Bij het Meldpunt Islamofobie zijn tientallen meldingen binnengekomen van geweld en bedreigingen.

Ook het personeel van een kledingwinkel voor moslima’s in Den Haag ontving een serieuze doodsbedreiging van een anonieme beller. “De deur is nu gesloten. We zijn er wel gewoon. Maar zelfs in dit o zo tolerante Nederland kan een hardwerkende moslima niet veilig haar werk uitoefenen”, schrijft de zus van acteur Achmed Akkabi die in de winkel werkt. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie