MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Deze Nederlands-Marokkaanse ging ‘terug naar haar eigen land’

23 januari 2015 | in Marokko | Reageer

MarokkoHaar ouders groeiden op in Marokko, maar Latifa Laznasni bracht haar jeugd door in Sneek. Later verhuisde ze naar Almere, waar ze bij een uitzendbureau werkte.

Door de crisis werd ze net als veel andere Nederlanders ontslagen, maar Latifa had sterk het idee dat er naar haar als allochtoon anders werd gekeken dan naar al die andere werklozen. Ze werd dagelijks racistisch benaderd, en hoewel ze dat lange tijd wist te negeren was ze het op een bepaald moment zat, schrijft Vice.com.

Ze vertrok naar Marokko. Dat was niet ‘haar eigen land’, zoals ze vaak te horen had gekregen, maar in Nederland voelde ze zich niet meer thuis

Lees het gehele interview met Latifa verder op de website Vice.com.

Plaats je reactie