MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse homo mag in Frankrijk trouwen

29 januari 2015 | in Maatschappij | 1 Reactie

TrouwenEen Marokkaanse homo mag in Frankrijk trouwen met een Fransman, ook al weigert het Noord-Afrikaanse koninkrijk het huwelijk te erkennen. Dat heeft het Franse hooggerechtshof woensdag besloten.

Frankrijk legaliseerde al in 2013 het homo-huwelijk maar een in 1981 afgesloten overeenkomst tussen Frankrijk en Marokko bepaalt dat huwelijken tussen Franse en Marokkaanse onderdanen onder de wet van hun respectievelijke land moeten vallen.

Het hooggerechtshof oordeelde dat de Franse wetgeving van kracht is als een van de huwelijkspartners een verbinding heeft met Frankrijk, zoals verblijfplaats. Omdat ze beiden een verblijfplaats hebben in Frankrijk, mogen de twee homo’s met elkaar trouwen. (Bron/ lees verder: GayLive.be)

Er is 1 reactie

  1. Ik vraag
    29 januari 2015 om 04:57 uur.

    En zo krijgt hij alsnog een verblijfsvergunning. Toch ? Trouwens, worden in Marokko homo’s ook zwaar mishandeld ?

Plaats je reactie