MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

loumen: nauwere samenwerking met Marokko

04 februari 2015 | in Economie | Reageer

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in Marokko‘Er liggen nog veel kansen om nauwer met Marokko samen te werken. Niet alleen op economisch- en veiligheidsgebied, maar ook als het gaat om klimaat en duurzame energie.’ Dat zei minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag na een tweedaags bezoek aan Marokko.

Volgens haar heeft de geruzie tussen Nederland en Marokko over het socialeverzekeringsverdrag op economisch gebied nauwelijks geleid tot slechtere verhoudingen.

Ploumen heeft met haar Marokkaanse collega, de minister van Industrie, Handel en Technologie, afgesproken een taskforce op te richten om de handel tussen de twee landen een impuls te geven. Met de minister van Transport en Infrastructuur sprak ze af een strategisch partnerschap aan te gaan op het gebied van maritieme infrastructuur.

De minister reist dinsdagavond door naar Tunesië en sluit haar handelsmissie donderdag af in Algerije. (Bron/ lees verder: RijksOverheid.nl)

Plaats je reactie