MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ruim 20.000 immigranten wagen oversteek naar Spanje

08 februari 2015 | in Maatschappij | Reageer

Afrikaanse migranten in MarokkoIn de afgelopen jaren hebben meer dan 20.000 vluchtelingen pogingen gewaagd om Spaans grondgebied te bereiken vanuit Marokko door de grenzen met de Spaanse enclaves Melilla en Cueta te bestormen. Ongeveer 2.300 zijn hierin geslaagd en hebben de grens gepasseerd.

Dat meldt de website InSpanje.nl.

De route via Ceuta werd vorig jaar beduidend minder gebruikt dan in 2013, maar via Melilla probeerden juist twee keer zoveel mensen Europa binnen te komen. Ook via zee probeerden Afrikaanse vluchtelingen het afgelopen jaar naar Europa te komen. Hierbij ging het om een paar honderd mensen die de kust wisten te bereiken. (Bron/ lees verder: InSpanje.nl)

Plaats je reactie