MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezinnen geven meer uit tijdens ramadan

29 juni 2015 | in Maatschappij | Reageer

Einde van de Ramdan, begin Eid Al Fitr (Suikerfeest)Moslims geven tijdens de heilige ramadan gemiddeld drie keer meer uit aan boodschappen, dan tijdens de andere maanden.

Etnomarketeer Rachid Lamrabat van het Antwerpse marketingbureau AreAndAre vroeg 300 islamitische gezinnen om hun uitgaven bij te houden. Daaruit blijkt dat een Belgisch moslimgezin doorheen het jaar gemiddeld 450 euro per maand uitgeeft aan boodschappen, maar tijdens de ramadan is dat al snel meer dan 1.200 euro, en er zijn zelfs uitschieters tot 1.600 euro.

Een soortgelijk onderzoek, in Nederland, wees op een zelfde trend. (Bron/ lees verder: Belgische media)

Plaats je reactie