MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eid Moebarak

17 juli 2015 | in Maatschappij | Reageer

Eid-Ul-Fitr (Suikerfeest)Het hooggerechtshof in Saoedi-Arabië heeft donderdagavond verklaard dat de nieuwe maan op verschillende plaatsen is waargenomen en dat het vandaag (vrijdag 17 Juli 2015) ‘ied al-Fitr’ is!

Het Suikerfeest of ‘Eid-al-Fitr’ duurt enkele dagen en sluit een maand van vasten en onthouding af. Moslims zoeken speciaal in deze maand door middel van fysieke, morele en geestelijke discipline nabijheid tot de Schepper. Bij de meeste mensen is Eid-al-Fitr bekend als het “Suikerfeest”, omdat er op deze dag zoetigheden worden genuttigd; wat eigenlijk een verkeerde benaming is.

Eid is een Arabisch woord dat ”een dag die vaak terugkomt” betekent. Het woord Eid is afgeleid van aud, dat wil zeggen “terugkeren”. Fitr betekent “beginnen” en hiervan is ook het woord “fitrah ” afgeleid, dat wil zeggen “natuur”. Iftar betekent het verbreken van het vasten. Hieraan schijnt nu de naam Eid-ul-Fitr te zijn ontleend.

Plaats je reactie