MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rovers gelyncht op markt

18 juli 2015 | in Justitie | Reageer

VeehandelarenHet beroven van een veehandelaar is twee dieven in Marokko deze week duur komen te staan. Het tweetal werd door een menigte gelyncht nadat ze op heterdaad werden betrapt in de Marokkaanse plaats Midelt.

Het duo werd getrapt en bewerkt met stokken en stenen. Een van de dieven, een vijftiger, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn partner ligt in coma in een ziekenhuis.

De website Le360 citeert dat beveiligers hadden beweerd dat het tweetal een veehandelaar onderweg naar de veemarkt hadden beroofd van 2000 dirhams (ongeveer 190 euro). Hierop werden de twee onderhanden genomen door andere veehandelaren die hen bewerkten met knuppels en stenen. Het Marokkaanse ministerie van justitie heeft gewaarschuwd dat het krachtdadig zal optreden tegen deze vorm van snelrecht. (Bron/ lees verder: Le360, Yahoo News)

Plaats je reactie