MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rechter spreekt vonnis over onverdoofd slachten in tijdelijke Belgische slachthuizen

17 september 2015 | in Maatschappij | Reageer

SchapenMoslims in België mogen voor het slachtfeest geen schapen onverdoofd slachten in tijdelijke slachthuizen. Dat heeft de rechtbank in Brussel woensdag bepaald.

Islamitische organisaties willen dat omdat de officiële slachterijen veel te weinig capaciteit hebben. Volgens de rechter mag onverdoofd ritueel slachten alleen in een erkend slachthuis, vanwege de hygiëne, de volksgezondheid en het dierenwelzijn.

Het Offerfeest begint over een week. Beroep tegen het vonnis is nog mogelijk. (Bron/ lees verder: Belgische media)

Plaats je reactie