MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje grootste paprikaleverancier EU. Marokko in top drie

29 september 2015 | in Economie | Reageer

PaprikaSpanje exporteerde volgens gegevens van de statistische dienst Euroestacom in de eerste zes maanden van 2015 bijna de helft van de verse en gekoelde paprika’s die geimporteerd worden door de andere lidstaten van de EU.

De hoeveelheid Spaanse paprika bedroeg 322,13 miljoen kg: 44,43% van de totale Europese import in de eerste helft van het jaar (724,99 miljoen kg). De tweede grootste leverancier is Nederland met 153 miljoen kg (21,1%). Daarna komt Marokko met 64,18 miljoen kg (8,85%).

De inkomsten, die Spanje genereerde met de export van paprika naar andere lidstaten, bedroegen 501,19 miljoen euro. Nederland genereerde 323,78 miljoen euro; Marokko 72,32 miljoen euro. Israël en Duitsland voltooien de top vijf met respectievelijk 53,86 en 65,38 miljoen euro. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie