MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Imam Fawaz Jneid verbaasd over inmenging politiek

01 oktober 2015 | in Maatschappij | Reageer

imam/sheik Fawaz JneidDe Haagse imam Fawaz Jneid heeft in een lange verklaring zijn frustratie geuit over het CDA in de Haagse gemeenteraad.

Mede door toedoen van die partij kon de Stichting Qanitoen de voormalige Augustinusschool in de Schilderswijk niet kopen om daar een moskee te beginnen met Jneid als imam. De partij heeft vragen over zijn plannen gesteld en de minister aangespoord om het plan te verijdelen.

“De actie van het CDA is opmerkelijk”, schrijft Fawaz Jneid. “In Nederland is sprake van een scheiding tussen kerk en staat. Politici zouden zich niet zo maar kunnen en mogen mengen in religieuze aangelegenheden. Waarom heeft het CDA zichzelf dan het recht gegeven om zich in te laten met de godsdienstige zaken van de moslims?” (Bron/ lees verder: verklaring imam Jneid)

Plaats je reactie