MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spaanse rechter doet uitspraak over mandarijnrassen Marokko en Californie

07 oktober 2015 | in Economie | Reageer

Marokkaanse export citrusIn oktober spreekt de handelsrechtbank van Valencia zich uit over de vraag of de tangomandarijn, die werd verkregen na jaren van onderzoek aan de Universiteit van Californië, anders is dan de Marokkaanse Nadorcott, eigendom van de Marokkaanse Koning Mohammed VI.

De beslissing van de rechter moet het conflict tussen de bedrijven, die beiden licenties in Spanje verstrekken, beslechten. De uitspraak zal ook uitsluitsel geven over welke planten de citrussector moet gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe rassen. Dat meldt AGF.nl.

Het conflict om het monopolie van de mandarijnrassen gaat verder dan de Spaanse grenzen en het Koninkrijk Marokko, die niet lijkt toe te geven aan de Amerikaanse druk. Marokko heeft rechtszaken aangespannen in de belangrijkste citrus producerende landen om het monopolie van haar ras in alle markten te houden. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie