MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Export Marokkaanse avocado’s groeit

21 oktober 2015 | in Economie | Reageer

AvocadoHoewel telers wereldwijd voortdurend avocado-bomen planten, is de markt voor avocado’s sterk door de grote vraag. Dat meldt AGF.nl. Zelfs voor exporterende landen houdt de binnenlandse vraag de prijzen hoog.

“De vraag naar avocado’s neemt wereldwijd toe,” zegt” Aziz Abdou Simo van ABAZ Societe Civile Agricole.

Met boomgaarden in Marokko verscheept Simo zijn avocado’s voornamelijk naar Europa, met Frankrijk en Nederland als belangrijkste bestemmingen. Kopers in Nederland verschepen de ontvangen avocado’s verder door, terwijl de Franse markt meer gericht is op de consument. De export vanuit Marokko zal de komende jaren alleen maar stijgen: “Gedurende de afgelopen drie jaar hebben we 300 tot 400 hectare aan avocado-bomen geplant, maar die zijn nog niet volgroeid,” zegt Simo. “Er is meer productie en die neemt toe, maar wel langzaam.” (Bron/ lees verder: AGF)

Plaats je reactie