MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen Brussel vieren 40ste verjaardag Groene Mars

09 november 2015 | in Marokko | Reageer

De Groene Mars naar Westelijke SaharaZo’n tachtig Marokkaanse Brusselaars hebben zaterdag bij een bijeenkomst de 40ste verjaardag van de Groene Mars naar de Westelijke Sahara gevierd.

Tijdens de bijeenkomst werden vier duiven losgelaten. Ze stonden symbool voor elk decennium sinds de Groene Mars. Een tiental Marokkaanse verenigingen waren present.

Het is veertig jaar geleden dat Marokko met 350.000 Marokkanen naar de Westelijke Sahara vertrok om het gebied op te eisen. Koning Hassan II organiseerde de massale tocht na een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Nog geen maand later vertrok Spanje uit het gebied. Sindsdien is 6 november een nationale feestdag in Marokko.

In onderstaande video is te zien hoe een Franse journalist het historische moment vastlegt:

Plaats je reactie